Študentsko arheološko društvo

Ekskurzija na Češko

Študentsko arheološko društvo

vas vabi na

EKSKURZIJO NA ČEŠKO-MORAVSKO

Description: http://www.anthropark.wz.cz/ffgale2.jpg

TERMIN: 28.4.2017-30.4.2017

CENA: 85 EVROV (vstopnine, bivanje plus zajtrk, prevoz)

Program:

Odhod avtobusa bo iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Čakala nas bo dolga vožnja do arheološkega parka Carnuntum, ki se nahaja nekaj kilometrov iz Dunaja. Nahaja se ob reki Donavi, ki je nekoč tvorila mejo rimskega cesarstva. Park poleg arheologije in situ nudi tudi možnost ogleda rekonstrukcij rimskih stavb. Ogled nam bo vzel večino dneva. Po kratki pavzi se bomo odpravili proti Slovaški meji. Malo naprej od Bratislave se nahaja grad Devin, ki je bil obljuden skozi zgodovino zaradi svojega izjemnega razgleda nad reko Donavo in Moravo. Po kratkem ogledu se bomo odpravili v Brno, kjer bomo noč preživeli v hotelu.

V drugem dnevu se bomo sprehodili po sledeh ene najstarejših kultur v Evropi. Vrnili se bomo v čas paleolitika, natančneje gravetiena, in si ogledali najdišča lovcev na mamute. Obiskali bomo Pavlov s svojim futurističnim muzejem in Dolne Vestonice. Po premoru za kosilo pa si bomo ogledali obsežno arheološko zbirko precej mlajših obdobij v muzeju Brno. Sledila bo druga prenočitev v hotelu.

Zadnji dan si bomo ogledali še antropološki oddelek muzeja v Brnu. Nakar se bomo začeli vračati proti Sloveniji. Na južnem delu Moravske nas bo čakal ogled Pohanskega, znamenitega najdišča iz časa Velike Moravske. Po temeljitem terenskem pregledu bomo začeli vožnjo proti Ljubljani.

 

Za prijavo pišite na:

studentsko.arheolosko.drustvo@gmail.com